De câteva luni promovăm prin intermediul paginii și al grupului de Facebook inițiative rurale demne de apreciere, oameni de vază cu spirit de inițiativă și sate frumoase care-ți încântă ochii. De toate asta România nu duce lipsă, dar de multe ori vizibilitatea lor este una destul de scăzută. Știm că se poate mai bine, iar prin Oameni de la țară vrem să ne aducem aportul la această cauză: să creștem vizibilitatea inițiativelor rurale și a locurilor cu potențial prea puțin valorificat din țara asta frumoasă a noastră.

Weekend-ul trecut a fost un moment foarte important pentru proiectul nostru: am organizat prima incursiune prin sate românești. Ne-am strâns mai mult de 10 oameni cu drag de peisaje rurale și am făcut câteva plimbări prin sate din comuna Brebu, Prahova. Ghizi ne-au fost Lorena Șuță și fratele ei, Radu, oameni de-ai locului cu respect deosebit pentru locurile lor natale. A fost absolut superb totul: locul în care ne-am cazat, plaiurile din Brebu pe care ne-am plimbat, entuziasmul călăuzelor noastre neobosite care s-au străduit să ne ofere o experiență de neuitat. Cred că pot vorbi în numele tuturor când spun că au reușit pe deplin! Cu siguranță ne vom mai întoarce în Brebu și cu alte ocazii.

Avem mult mai multe detalii de oferit despre această excursie și muuuulte fotografii superbe. Claudiu o să se ocupe de un album foto și o detaliere mai amplă a experienței frumoase pe care am împărțit-o cu toții în comuna Brebu din Prahova. Rămâneți cu ochii aici pe blog, va apărea curând 🙂

Între timp nu uitați să ne urmăriți pe Facebook și să ne dați de veste dacă știți oameni de la sat care au ajutat la ridicarea locului din care provin sau locuri frumoase și prea puțin cunoscute de la țară. Puteți face asta în grupul de pe Facebook sau scriindu-ne un email la echipa@oamenidelatara.ro. Dacă și voi sunteți pasionați de ruralul românesc așa ca noi vă așteptăm la întâlnirile pe care le organizăm în București pe grupul de Meetup.