Proiectul nostru își propune să promoveze satul românesc nu numai din auzite, dar și din văzute pe viu. Pe lângă întâlnirile pe care le organizăm în București, mergem la țară de câte ori avem ocazia și ne întoarcem de acolo cu desaga plină de povești.

Avem o modalitate aparte de a călători, iar aceasta are în mijloc ideea de călăuză locală. Este o persoană cu spirit de inițiativă care cunoaște bine o zonă rurală și care poate deschide altora drumuri către ea. Fie că vrea să popularizeze locurile cu care are o legătură de suflet sau să le pună în valoare într-un fel sau altul, călăuza locală este elementul de legătură dintre satul său și lumea largă. Despre el este „Oameni de la țară” și ne dorim să cunoaștem cât mai mulți astfel de oameni.

Acea călăuză ai putea fi chiar tu. Dacă ai un loc de la țară care ți-e drag, care-ți aduce aminte de părinți sau bunici și la care te întorci mereu pentru a-ți încărca bateriile înseamnă că trebuie să ne dai de veste :)

Uite cum au decurs celelalte călătorii pe care le-am organizat împreună cu călăuzele noastre locale, oameni faini care au devenit parte din echipă și care merg cu noi la țară:

2018

  • în martie Cristina P ne-a plimbat prin Peștera, Brașov, și Corbi, Argeș, uite cum a fost
  • în aprilie ne-am plimbat de capul nostru prin Buzău și am făcut câteva recomandări aici

2017

  • în septembrie Iulia ne-a făcut cunoștință cu satul Piscu, comuna Ciolpani, județul Ilfov
  • în august Luminița și Claudiu ne-au arătat comuna Lopătari din județul Buzău
  • în iunie Cristina L ne-a plimbat o zi prin zona Bolintin, județul Giurgiu
  • în mai Lorena ne-a dus un weekend la ea la țară, în comuna Brebu din județul Prahova