Scris de Sînziana Mihalache

La început de octombrie, cea mai frumoasă lună de toamnă, am decis să ne întâlnim din nou. Scopul a fost ca de obicei să cunoaștem alți oameni de la țară, dar și discuta câteva idei practice rezultate din câteva întâlniri anterioare. Timpul de organizare a fost cam scurt și plin de multe alte lucruri, așa că până la urmă întâlnirea s-a dovedit a fi o sesiune de lucru pentru site-ul nostru. Am fost doar trei persoane la Lokal, însă ne-am simțit bine și chiar am fost productivi.

Am stat în tihnă la o bere și o porție de cartofi și am despicat firul în patru pe cea mai arzătoare temă a proiectului nostru, secțiunile Despre, Întâlniri și Călătorii. Am detaliat un pic mai bine ce este Oameni de la țară, cine suntem și ce vrem, de ce și cum organizăm întâlnirile din București și cum călătorim pe la sate. Sunt doar câteva din aspectele pe care încercăm de ceva timp să le clarificăm pentru un om nou (de la țară sau nu) care interacționează cu site-ul nostru. Am ajuns într-un final la un rezultat acceptabile, unele au fost deja actualizate aici, iar altele încă sunt în lucru. Cert e că ne mișcăm și facem ca lucrurile să fie mai clare și să funcționeze mai bine 🙂

Nu în ultimul rând, am pus la punct și o nouă călătorie, ieeei! Va fi undeva nu foarte departe de București, la Piscu, unde urmează să facem o incursiune în tainele lucrului la roată. Vom cunoaște familia Scripcariu, care deja de ani buni s-au ținut de treabă și au făcut lucruri minunate în fostul sat de olari care începe să se reconecteze cu trecutul său, să învețe din el și să clădească ceva mai trainic pentru viitor. Va fi frumos, hai cu noi!