Aseară ne-am strâns la masă într-un loc foarte fain, restaurantul Vatra, pentru întâlnirea cu numărul 13. A fost ultima din acest an, am ținut să ne mai salutăm odată înaintea venirii sărbătorilor. Numărul participanților ne-a depășit așteptările, au fost mulți oameni noi care au auzit de ici, de colo despre proiectul nostru și care au fost interesați să ne cunoască și să meargă cu noi în călătorii prin satele României.

I-am cunoscut pe Monica și Ionuț, care ne-au povestit despre satul lor de suflet – Valea Dealului din Argeș. Așa am aflat și noi despre mama Monicăi, care colecționează, recondiționează și creează ii cu specificul locului. Ioan ne-a povestit despre comuna Runcu din Dâmbovița, locul lui de baștină aflat la poalele munților Leaota, unde ne-a invitat și unde abia așteptăm să ajungem. Am aflat despre cele două festivaluri care au loc anual acolo și cu care musai trebuie să facem cunoștință: Haidook și Răvășitul Oilor. Ana Maria și Ionuț ne-au făcut curioși despre satul Ciungani, un colț de rai din Hunedoara – așa cum îl promovează ei.

Ne bucură să vedem cum oameni care au mai fost la noi la întâlniri revin cu și mai multe detalii și povești despre locurile lor. Lorena ne-a tot povestit despre regiunea Valea Doftanei, unde am fost anul acesta și unde sperăm să mai ajungem din nou, iar Angie și Vicențiu deja ne-au invitat la ei în sat de Paștele lui 2018 să ne ocupăm de-un miel cum ne-om pricepe mai bine. Într-un final, sper să ne ducă și Cristina P la ea la Horia, în Ialomița, că ne tot „amenință” de ceva timp.

Ne-am delectat cu albumul „ROST – 12 hotare” al lui Răzvan Voiculescu lansat la evenimentul despre care am scris și noi aici. Iulia ne-a adus minunile de lut la care am lucrat în călătoria la Piscu făcută pe la mijloc de Octombrie, au ieșit foarte bine. Sentimentul că și propriile noastre mâini au dat un pic de formă obiectelor este absolut minunat, vă recomandăm și vouă să mergeți la Școala de la Piscu cu prima ocazie.

Vase de lut de la Piscu

Următoarea întâlnire va fi la anul, prin Ianuarie. Până atunci că puteți delecta cu călătoriile descrise de noi aici pe site sau urmări pe Facebook, unde mai postăm despre oameni faini din satele noastre. Foarte curând vom publica articolul despre excursia din comuna Lopătari, județul Buzău, la care lucrăm de zor zilele astea.

Sperăm că data viitoare vă veți face curaj și voi să veniți să ne cunoaștem la întâlnirile noastre și să călătorim împreună prin țara asta frumoasă 🙂

Întâlnire Oameni de la țară